fbpx

Projektbeskrivelse

Da Egeskov slot i 2017 kontaktede os, med en ide om 3D projektion mapping på slottet, fortalte de at det vigtigste aspekt i showet ville være at forene storytelling og narrativ med visuelle effekter. De ville have en unik oplevelse til deres publikum, et show der var i stand til at imponere og skabe tilbagevendende gæster til de kommende års arrangementer.

Egeskov Slot havde blot et enkelt ønske i forhold til indhold, dette var at deres veteranbilmuseum indgik, da det i 2017 var 50 års jubilæum for dennes åbning. Showet skulle være imponerende og vigtigst af alt skulle der være en historie til at binde det sammen. Grunden til at storytelling var meget vigtigt for kunden, var på baggrund af den feedback de havde modtaget i forbindelse med tidligere års shows.

De forrige leverandører havde fået samme kreative frihed som vi blev givet, men dette havde desværre haft den konsekvens at historiefortællingen var blevet tilsidesat og havde den laveste prioritet, hvilket desværre havde den konsekvens at showet helhed og sammenhæng blev inkonsistent. (For at sikre at dette ikke ville gentage sig, faldt vores valg på et mere abstrakt effekt drevet narrativ, en rejse gennem tiden, med start i en tid før slottets opførelse, frem til nutiden, for til slut at ende i fremtiden. Undervejs på rejsen ville der så blive fokuseret på bestemte “key-points” i slottets historie, såsom Egeskov slots opførelse og industrialiseringen).

At arbejde med 3D projektions mapping byder altid på varierende udfordringer bestemt af det individuelle projekt. For at projektere på så stor en overflade som Egeskov slot var det nødvendigt at benytte to projektorer, justeret til at overlappe hinandens billede uden at det ville give nogen “syning”, eller have nogen form for forringelse af kvaliteten for det færdige resultat.   

Til at hjælpe os med at løse denne opgave tog vi kontakt til vores samarbejdspartner DVC (Dansk Video Center), velvidende om at de havde erfaring med sådanne shows, og havde den nødvendige viden ift. projektet. Et tæt samarbejde med DVC var under produktionen yderst nødvendigt. Dette skyldes at muligheden for at lave tests var begrænset til kun at kunne foretages et par dage før selve showet, hvilket efterlod meget lidt tid til justeringer i forhold til det endelige resultat. Af denne grund var DVC´s viden og erfaring inden for dette medie uundværlig.

Det færdige resultat blev et enestående 3D projektions show. Projektionen i sig selv bar præg af en bred vifte af livlige farver og fantasi, komplementeret af historiefortællingen om rejsen op gennem tiden, i et forsøg på at appellere til publikums fantasi.

Showet bragte vigtige tider i Egeskov Slots historie i fokus, på en fantasifuld, flot og innovativ vis, der både kunne leve op til, men også overgå publikums forventninger. Vi føler at vi succesfuldt har produceret en både innovativ og beundringsværdig oplevelse til Egeskov Slot, hvor forventningerne til både indhold, specifikationer og kvalitet, er blevet opfyldt. 

Opgaven var udfordrende på flere aspekter og var med til at udvide vores forståelse for videreudvikling af vores arbejde med 3D projektion mapping. Generelt set gav projektet, os også en bedre forståelse for vigtigheden i samspillet mellem historie og den visuelle produktion, når man har stor kreativ frihed.

Detaljer

  • Dato8 December 2017
  • Kategori3D projection mapping
  • KundeEgeskov Slot
  • Hjemmesidewww.egeskov.dk
  •  1